Friss topikok

2009.11.03. 17:05 robiwolf

Gnome asztal átszabása (alap)

Az az alap, csak azért van ott, mert még az efektekkel és hasonló, kicsit bonyolultabb dolgokkal nem fogok foglalkozni, csak egy későbbi postban. Most csak témák telepítését, háttérképek megváltoztatását, egérmutatók megváltoztatását és még néhány dolgot mutatok be. A Gnome asztalunk átszabásához el kell látogatnunk a >>GNOME-Look.org<<-ra. Innen lehet letölteni, ami szem-szájnak ingere :). Ez az oldal angol nyelvű, de elmagyarázom a főbb dolgokat, amit tudnunk kell. Oldalt van egy felsorolás. Találunk benne furcsa dolgokat, először kattintsunk a GTK 2.x-re. Ezek a témák. Itt nézelődhetünk, míg meg nem találjuk a nekünk megfelelőt, esetemben egy szolid, sötét témát. Töltsük le. A fájl, ha szerencsénk van, akkor .tar.gz kiterjesztésű. Ha nem, akkor a lentebb lévő információk segítségével majd mi átalakítjuk! A következő pont, az Icons, ezek ikon témák. Itt is válogathatunk, tölthetünk le nekünk tetszőket, ezek is .tar.gz-ben lesznek főként. Már csak az egér van hátra és a háttérkép... Az egérmutatókat az X11 Mous Themes menü alatt talájuk, ugyan csak .tar.gz kiterjesztés, amit várunk. A háttér lényegében mindegy honnan származik, fő hogy kép legyen. Akkor most jön a telepítés... A képeket megint jobb egérgomb, kép megnyitása menüvel lehet felnagyítani!

Kattintsunk jobb egépgombal az asztal felületén, majd válasszuk a "Munkaasztal hátterének megváltoztatása" pontot.

Itt rögtön megjelennek a hátterek. Vannak alapból települők, de a "Hozzáadás" gombbal mi is felvehetünk a listára akármennyit. Egy dolog lényeges, ezzel kapcsolatban, a képeket tegyük olyan helyre, ahonnan nem töröljük ki, vagy nem fognak zavarni. A hozzáadás tallózással történik, a képet miniatűrben megmutatja a rendszer nekünk, ha rájuk kattintunk. Itt található minden alap átszabási dolog, fönt a fülek mutatják. Ha beraktuk új hátterünk és már letöltöttük a tetsző témákat, akkor menjünk a téma fülre!

Amivel itt foglalkozni fogunk, az a telepítés gomb. Itt is tallózunk, a mozilla alapvetően a Letöltések mappába szed le mindent. Ez a /home/felhasználónév mappában található. Innen fog alapvetően keresni, itt letöltések és kiválasztjuk akármelyik .tar.gz típusú témajfájlunkat, majd telepítés. Ugyan így megy az egérmutató, az ikontéma és a sima téma esetében is. Vigyázat, nem csak a témafájlok lehetnek .tar.gz-ben! Ez egy általános csomag formátum a linuxok alatt, olyan mint Windows-ra a .zip. Lehetséges hogy a téma nem fog megjeenii a képek között, de ez nem gond. Ha ez így történik, akkor csak kattintsunk akármelyik másik témára, és a testreszabás gombot nyomjuk le!

Itt lehetőség nyílik a külsőt megválasztani, még egy kicsit formálni. Ha a téma engedélyezi, a színeket átállíthatjuk, itt állíthatjuk be az immár telepített egérmutatót és ikonkészletet, de még az ablakkeretet is. Annyi témát telepítünk, amennyit csak akarunk. Ha a téma nem .tar.gz-ben lett letöltve, akkor csak kattintsunk kétszer rá, majd várjuk meg míg az arhívumkezelő kibontja. Majd másoljuk ki a mappát, ha netán nincs, akkor hozzunk egyet létre és a fájlokat helyezzük ebbe. Záruk be az Arhívumkezelőt, majd kattintsunk jobb egérgombbal a kibontott mappára, majd válasstuk az arhívum létrehozása menüt. Alapból .tar.gz lesz a felajánlott. Az elkészült csomag már nagy valószínűséggel telepíthető, ha nem, akkor az nem a mi hibánk, hiszen mi tényleg mindent megtettünk :)

Szólj hozzá!

Címkék: ubuntu asztal átalakítás alap gnome asztal alap átszabás


A bejegyzés trackback címe:

https://newlinuxer.blog.hu/api/trackback/id/tr181496229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása