Friss topikok

2009.12.04. 23:04 robiwolf

Amit ajánlani tudok...

Azt veszem észre, hogy egyre töb Ubuntu felhasználó kezd blogot vagy egyéb oldalt írni (WordPress blogmotoron, ezért írtam hogy blog...), amelyek hasznosak lehetnek kezdő, vagy éppen tályékozódni vágyóknak. Az én blogom meg kezd egyre kevésbé tárgyilagos lenni :)... Ez főleg azért van, mert a gép öregecske és már nem tudok rendesen, értelmes eredményeket felmutatva tesztelni. VirtualBox is vagy megy, vagy nem. A beletelepítéseknek is sokszor többször kell nekifutni, ami több órát vesz igénybe, ilyenkor pedig a gép teljesen használhatatlan. Csak az éppen futó emulált rendszer kiszolgálására alkalmas. Sajna ez van, de csokorba szedtem néhány ilyen helyet, ahol sok olyan dolgot lehettek, ami segít/előlremozdít.

Ubuntu Alapok:
Az Ubuntu 9.04 telepítésével kezdődik az egész. Lévén november 19-i az első post, ezért még a Carmic nem létezett csak tesztelhető, éles rendszerként nem ajánlott verzióban. A telepítés menete ugyan az. Ezzel a rendszerrel foglalkozik a tivábbiakban "wdharma". Segít az átszokásban és a címéhez hűen minden alap dologban segítséget nyújt. Ha kezdők vagytok és itt nem kaptatok választ (már 6 oldalnyi anyag gyűlt össze, de még mindig csak telepítéssel kapcsolatos dolgok vannak rendesen megcsinálva...), akkor ezt az oldalt nyugodt szível ajánlom!

RicsiPontaz Blog:
Ez az oldal inkább már alaptudással rendelkező embereknek való. Linuxal kapcsolatos hírek, mik várhatóak a következő kiadásban, stb. Főként Ubuntuval foglalkozik és ezen belül tartalmaz "how to"-kat is, amelyeket én is előszeretettel olvasok. Sok érdekes és hasznos dolog derülhet ki innen, de még ez a lap is csak nem rég született. Nem kell túl sok bejegyzéssel számolni, de szaporodik a mannyiség elég gyorsan.

Vagyok még én is élménybeszámolóimmal, néhány ételmes adattal és itt zárult a "blogszerű" segítő oldalak listálya. Meg kell még említenem az Ubuntu.hu-t is, ezen belül a fórum rész, ahol sokat olvasgatok, segítek, ha tudok. Aki ide szeretne írni, az tegye meg előtte, hogy megnézi nem-e valaki feltette előtte a kérdést, amit ő is szeretne. Ha igen, akkor elég valószínű hogy érdemleges válasz is volt rá. Ha nem, akkor regisztráció után emberhez méltóan, minnél több adatot szolgáltatva az esetleges problémáról/kérdéssel kapcsolatban KÉRDEZZ! Ne csak kijelentő mondatot írj, mert sírva fakadnak és meg is tudom érteni őket... Szerintem így hirtelenjében ennyi. Ha eszembe jut valami még, akkor az majd a következő postok valamelyikében le lesz írva.

Szólj hozzá!

Címkék: segítség tippek ubuntu.hu ricsipontaz blog ubuntu alapok newlinuxer hasznos oldalak/blogok


A bejegyzés trackback címe:

https://newlinuxer.blog.hu/api/trackback/id/tr821574937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása