Friss topikok

2009.10.22. 14:38 robiwolf

A newlinuxerről

Sajnos mostanában rakoncátlankodik a blog.hu-s oldalam, de sajna nem tudok átmenni megfelelő szerverre pénz hiányában. Van egy WordPress alapon futó lapom is, de a szolgáltató, ami hozzáteszem teljesen ingyenes, nem tud túl sok dolgot nyújtani. Persze nem is várom, meg jól van ez. Örülök ennek a statisztika rendszernek, látom milyen szavakkal jutnak ide az emberek és ha még nincs olyan témával foglalkozó post, akkor megírhatom. Csodák csodája, a létező legtöbb keresés a Total Commander Linuxra. Egyet tudok mondani, túlságosan kedvemre való a jelenlegi kinézet, mintsem commandert használjak. Hozzáteszem, terminálból is elvégezhető minden ami a fent említett programmmal, sőt, ha ért az ember a karakterharchoz, akkor sokkal gyorsabban is megoldható minden. Nem szabad ellustulni! Egy dolog viszont szemetszúrt, nagyon nagyon, ez pedig a következő keresőkifejezés volt:

Ubuntu telepítése blog

Üzenem, nagyon egyszerű! Nem kell visszariadni, teljesen magyar felület segít. Ha valamit nem tudunk, akkor az le lesz írva, csak követni kell az instrukciókat! Egyszerű, gyors. Ha valami gondunk van a már telepített rendszerrel, akkor sincs gond, nem szabad csak úgy odalökni hogy mert ilyen meg olyan az egész, ahogy van. Meg kell nézni a súgóban, van-e erre vonatkozó rész, ha igen, biztos hogy ennek alapján sikerül. Ha nincs, de a net megy, akkor alapvetően nem is beszélhetünk olyan dologról, amiben ne tudnának segíteni az Ubuntu.hu-s fiúk, lányok. Egy a lényeg, ne beszélj/ írj úgy mással, ahogy nem szeretnéd, hogy veled tegyék. Úgy döntöttem, hogy ez a téma lesz az egyik, amit a közeljövőben képekkel illusztrálva megalkotok. A TheKMplayer is sok embert vonzott ide, igen, Windows alatt szerintem a létező legjobb lejátszó a Gome Playerrel vállvetve. Most meg kell írnom hogy van, csak MPlayer-nek hívják, és a KMPlayer egy KDE-s skin hozzá. Azt kell mondjam, linuxéknál is az élvonalba tartozik szerintem. Úgy néz ki, véglegesnek mondhatom a kinézetet, amit most össze tudtam hozni. Már a témafájlokat is biztonságba szeretném helyezni, ez valószínűleg a lejátszóm lesz. Elférnek az Ubuntu MinimalCD-k mellett. Mielőtt el nem felejtem, olvasgattam egy-két dolgot a vírusokról... Nem kell aggódni, nem olyan dolgokról beszélek, amik kárt tehetnének a linux rendszerekben, a Win-esekre gondoltam. Olvastam hogy néhányan szedtek le egy-egy trójait, ezt szerintem én is megteszem... Hogy miért, na, akkor elmagyarázom. Nem tudja megtámadni a rendszert, de van. Van olyan screenlet, ahol egy növényt nevelgethetsz, kényes arra, hogy mikor locsolod, meg is halhat és nagyon lassan nő. A vírus lényegében ezt pótolja, odalöksz neki néha egy egy Windows rendszerdll-t, majd meglátjuk kajál-e, ha igen, akkor ez lesz a kedvenc ölebem. Kap egy mappát az asztalon, el vagy éppen vegetál, az az ő dolga. Ami sokkal valószínűbb, hogy soha a bináris kis életében ilyen sivár helyre nem kerülhet és örök álomba merül, de akkor is van és ez lehet hülyén hangzik, de megnyugtató. Nem kell locsolni, etetni sem, ezért nem tezek VirtualBoxra egy Win-t minden nap... Csak megmentek egyet az egykori legádázabb ellenségeim közül. Komolyra fogva, lesz dolgom a közeljövőben. Idő is, szóval nem kell aggódni, nézelődök olyan dolgok után, amit sokan néztek itt és még nincs fent. Főleg a hogyan telepíts Ubit a gépedre post az, amit várok. Szerintem sokan nem fogják elhinni, hogy ez ilyen végtelenül egyszerű.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://newlinuxer.blog.hu/api/trackback/id/tr111467746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása