Friss topikok

2009.11.22. 23:05 robiwolf

Youtube kicsit másként...

A linux világ egyik stigmája a flash. Készül linux verzió, de minek? Nem tudok HQ-n klippet nézni, pedig a gépemnél sokkal gyengébb masináknak is megy. Nem kell feladni, találat böngészés közben valamit. Minitube a neve és flashplayer nélkül tudjuk vele a Youtubot nézni a gépünkről egy nagyon jó kis környezetből. Jó, mert a saját témát használja :). Így én a saját "mű" kinézetű abalakomban kuksolhatom, míg maneszka nője egy hót rózsaszín valamin rózsaszín videót... Innen tölthető le. Kell hozzá továbbá egy vodeóbővítmény, amit ubuntu alatt terminálba írva a következő parancsot, telepíthetünk is.

sudo apt-get install phonon-backend-gstreamer gstreamer0.10-ffmpeg gstreamer0.10-plugins-bad

A letöltéshez visszakanyarodva, nyugodt szívvel választható a 32 bites Linux, így egy fain kis .tar.gz-t kapunk, én is ezt szedtem. Nehogy elkövessétek a következő hibát! Nekiestem terminálból kibontani, majd megszokott módom ./configure és barátai... Aha, meg ahogy elképzeltem. A program egy portable verzió így, nem kell telepíteni, kicsomagolod, elteszed valamerre, ahol nem szúrja a szemed és csinálsz egy rá mutató ikont. Ha ez megvan, fentvan a videóbővítmény is, akkor indulhat a nézelődés. Először csak egy keresőfelületet kapunk, beírjuk mi szívünk vágya és enter. Ez a felület is full magyar, ahogy az egész program. Playlistet is készíthetünk, így nem kell illegálisan letöltögetni a zenéket, így is lehet hallgatni, meg nézni... Csináltam képet is, parancsoljatok: (ha rákattintasz, megnő!)

Szólj hozzá!

Címkék: minutube youtube nézése flash nélkül


A bejegyzés trackback címe:

https://newlinuxer.blog.hu/api/trackback/id/tr671545028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása