Friss topikok

2009.08.14. 22:42 robiwolf

Első kép, kárpótlásként...

 kepfeltoltes.hu/view/090814/990026318K_perny_k_p_www.kepfeltoltes.hu_.png    

Remélem elnyerte tetszéseteket,másikat nem rakok, mert azt írja a képfeltöltés.hu, hogy túl nagy a fájl. Ezért bocs, nem fogok rontani a képminőségen, azt látjátok, amit én. Az ikonok így nem látszanak, de itt egy kép:

3.bp.blogspot.com/_UqUwVPikChs/SLWTQuSV0jI/AAAAAAAAE7Q/WAMyxIA--wE/s1600-h/allblack.png  

Szerintem nagyon szép a maga nemes egyszerűségében. A témában van néhány hiba, nem akadályoz, csak van. Ami nekem szembe ötlött, az aleállítás jelre kattintav, a hat lehetőség választásánál volt az, hogy csak a hibernálásnak van jele alapból. A többi alatt csak felírat van. Ha rámegyünk a szöveg feletti részre, mindjárt látszanak persze az ikonok (éppen amin van a kurzor), de működik, az a lényeg.  Bejelentkezőablakom pedig ez:

www.gnome-look.org/content/show.php/UIE+Dark+Elegance  

A conky végül fekete színt kapott, ehhez nagyon válogatni kell a wallpapereket... Formázgattam agyba főbe, sokat segítettek benne az ubuntu.hu fórumán. Még szeretném integrálni azt a kódot bele, amivel ki tudja írni mondjuk a Rythmbox-al éppen játszott zene előadóját, címét, hosszát, éppen hol tart. Végül pedig az időjárásos szkript. Utánna soha többet nem piszkálom! Felvettem a frissítést 0.1 mp-re. Nagyon szépen mutatja a processzor kihasználtságát így, minden pillanatnyi ingadozással. Persze a le és feltöltést is. Egy probléma viszont volt így, 35%-on pörgette a procit üresjáraton és 265mega Ramot evett. Visszaálltam tehát 1 másodperces frissítési periódusra. 

 

 

4 komment

Címkék: ikonset conky eső kép bejelentkező ablak


A bejegyzés trackback címe:

https://newlinuxer.blog.hu/api/trackback/id/tr211310266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Crystal · http://crystal.progtut.net 2009.08.30. 12:22:50

igényes desktop, gratula. Az ikonok fekete hátterébe én tennék egy nagyon enyhe gradienst, bár végülis így se rossz. Majd ne felejtsd el megosztani, ha kész lesz ;)

robiwolf 2009.09.01. 21:37:08

Még ki kell találnom, milyen programok kellenek a disztribúcíóba... De azerintem lesz egy mini is, ami szinte teljesen üres és azt raksz bele, amit akarsz. Semmi fölösleges, nem használt, csak nautilus, terminal, synaptyc és vége.

Maneszka:) 2009.11.02. 18:35:43

@robiwolf: Azért én igy nem jelenteném ki hogy "csak nautilus, terminál és vége" :)
Hiszen akkor még grafikus felületed sincsen...
Egy kezdő felhasználó semmire nem menne grafikus felület nélkül, szoval ez nem hiányozhat belőle, szoval egy OpenBox nem árt, ha kicsi disztribuciot akarsz. Viszont ahoz is kellenek gtk-ikonok.
Másrészt egy nem kezdő, hanem haladó felhasználo számára lehet jobb, ha nincs alapbol grafikus felület, mert akkor azt a feluletet teszi fel amit akar, és nem "sózod rá még" az OpenBoxot pl, ha KDE-t akar. (Bár hogy az uj KDE4 megéri-e arrol biztos lehetne vitatkozni :)

robiwolf 2009.11.13. 08:25:43

@Maneszka:): Sokak szerint megéri. Én pártatlan maradok ilyen vitában, még nem volt merszem kipróbálni. A mini redszer meg nem feltétlen kezdő felhasználóknak készül. Arra van sok másik, meg a kibővített :). Más célközönség, lényegében látom már, hogy a nautilus a hiba... Az se kell rá. Egy telepített minimal CD végeredménye, ami már nem netről kúszik fel. Vannak akiknek így előnyösebb, mert azért valljuk meg, gyenge nettel alternate lemezről telepíteni órákat jelent...
süti beállítások módosítása