Friss topikok

2009.08.22. 14:24 robiwolf

Transmission

Ahogy gondoltam, a verzióm volt elavult. Vannak megoldások, vagy 3-4 is, hogyan frissítheted. Nekem, alap, az Ubuntu 8.04-hez tartozó verzió futott. Fű ok a cserére, hogy torrentenként csak 50 kapcsolatot engedett. Ez az 1.06 volt, szedtem 1.73-mat .deb formátumba és egy cstornát is hozzáadtam a szoftverforrásokhoz. Rögtön két verzió közül lehetett válaszani, és igen, torrentenként 300 kapcsolat itt a max. Nem rossz, de uTorrentben nekem 1000 volt beállítva, néha kellett is. Persze nem panaszkodom inkább, nagyon jó nekem ez is. A maximum kapcsolatok számát is lehet állítani már ebben, nállam most 1000, de föl lesz még tolva, mert ebben is sokkal több szokott nállam lenni. És persze hogy hány szálon fut egy torrent visszatöltése, az alap 4. Szerintem ez a szám sem éppen megfelelő. Javulásnak számít minden tekintetben, hogy a frisebb verzió már kiírja, mennyi deig tart a letöltés. Lényeg, hogy a Transmission nem egy rossz torrent kliens, én biztos ezt fogom használni a jövőben.

2 komment

Címkék: transmission 1.06 1.73 .deb torrent kliens


A bejegyzés trackback címe:

https://newlinuxer.blog.hu/api/trackback/id/tr701330751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Crystal · http://crystal.progtut.net 2009.08.30. 12:30:46

van még egy rakás kliens ubuntura, a deluge-re mondják hogy elég jó (nekem a transmission is bőven megfelel).
Ennek fényében mondjuk az uTorrent-et nem igazán illik használni ubuntun :) meg sztem ha wine-al futtatsz wines programot, akkor annak mindig nagybb lesz az erőforrás-igénye mint egy linuxra írt programnak (bár nemtom hogy ez mennyire jelentős különbség, nem használok wine-t)

robiwolf 2009.09.01. 16:20:54

@Crystal: Csak kísérleti jelleggel raktam fel a wine-t, és egy progit használok alóla, mert nagyon jól ír DVD-t. Az uTorrent tényleg egy elég csúnya húzás egy Ubuntustól :D, de le kellett tesztelni :D A rendszerigény pedig más tészta. A wines cuccok igénye néha meg is duplázódik, de a linuxos dolgokkal sem vagyok megelégedve. Próbálgattam néhány játékot, csak hogy ezt kiderítsem és azt kell mondjam, förtlmesen használja ki majdnem az összes a hardvereket. Pl: Super Tux Race, szerintem nem egy hatalmas grafikájú játék, még is van ahol nem hogy kevesebb az fps, hanem egyszerűen nincs. Annak idején a win alatt ezen a vason elment a COD4 is, igaz, 640*480 on, és csak az árnyékokat tudtam bekapcsolni, hogy még ne akadjon, de menjen. De itt a Brothers In Arms is, és ez elment majdnem maximumon. A külömbség hatalmas. Lényegében már nem érdekel, hisz csak egy játék a mindenem, az pedig futtatható Ubuntu alatt is. Az is csak néha van használva, már kinőttem ezekből :D.
süti beállítások módosítása