Friss topikok

2009.11.14. 22:03 robiwolf

Kedvenc lejátszóim

Úgymond "teszteltem" néhány lejátszót. A valóságban ezt gy kell elképzelni, hogy leszedtem és használni kezdtem, vagy alapból fentvolt és használtam. Szóval mindennaposan ki lettek próbálva. Gondoltam írok is róluk egy keveset. 

Totem:
Ez az Ubuntu élből települő lejátszója, főleg filmnézéshez. Nagyon kitalált programról van szó, mostanában kezdtem megint használni. Egyszerű és jól működik. Van lehetőség a színmélység, kontraszt és hasonlók állítására a videóknál, a hanggal is lehet játszani. A mindennapi használatra megfelel. Miért én nem rajongtam érte (de mostmár nem zavar), az a lehelletnyit nagyobb rendszrigény, mint amit én jónak tartok. Elmagyarázom, nem kell rögtön lemondani róla! A gépem éppen a HD lejátszásának határán teng, leng. Nem megy neki, ezzel a programmal meg még jobban nem. Másik programokkal pedig szaggatva. Szóval, tökéletesen és stabilan megy rajta minden, amit a gép kibír, de nem jó a korlátokat feszegetni vele, mert nem fog sikert hozni.

MPlayer:
Már fordítottam is ezt a programot :) Ez nem települ alapból, de megszokásból felraktam. Lényegében a Windows alatt The KMPlayer-ként ismert programról van szó. Kinézetre alapból más, de higyétek el, tudom mit beszélek, ugyan az. Ezt már elég keményen lehet konfigurálni elvárásaink szerint. Nem teljesen magyar, de már dolgozunk rajta. A HD-t ezzel tudtam szaggatósan, de hang/videó elcsúszás nélkül kicsikarni. Evidens hogy lebutítha tó addig, hogy már szinte ne is egyen semmit. Jó program, szeretem, de a Totem is megfelel mostmár :)

Audacious(2):
Az első verzió volt az igazi, azt egyszerűen nem tudja űberelni semmi a szemeben. Egy iszonyúan letisztult lejátszó. Kis equalizer, kis lejátszási lista, kis kezelő. Szerintem jó skinek, egyszerű használat. Semmi keresési funkció, semmi, csak te és a lejátszó. 1600 szám közül egy bizonyosat kiválasztani csak úgy tudtam, ha tudtam hogy merre keressem :). A második verzió már nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ugyan azt tudja mint az első, talán a fájlok, amiket ismer, azok lettek többen, de van egy kis gond vele. Nem biztos hogy mindenkinél jelentkezik, de nállam jelen van. Ha a lejátszási listára megyek az egérrel, akkor elkezd minden szaggatni, a processzor kihasználtság pedig a maximumra szalad, de csak ha mozog az egér ezen a részen. Sehol máshol és akkor sem, ha itt megállítom, csak, ha mozog. Lemondtam róla, de később még meg fogom nézni, sikerült-e kijavítani. Ja, mielőtt lefelejtem, ez sem alap cucc.

Rhythmbox:
Audcious hiányában most ezt használom, ez is alapból települ. Egy dolgot hiányolok belőle, az pedig a hangszínszabályzó. Azt nem lelem, valószínűleg mert nincs is, mivel már vagy 5x végignéztem minden menüpontját. Nem baj, a program kárpótolt a saját dolgaival! A felső tálcára kicsinyíthető és egy sötét szürke négyzetet küld mindig számváltásnál, amin szerepel a borító, a szám címe, az előadó és az album. Nem ez a hű de nagy extra, sőt, nem is az, hogy ha akarjuk leszedi a szöveget a számokhoz magától egy megszabott helyre, nem is az alapból benne levő Last.FM srobler, nem is a rádió, meg az abban lévő csatornák, vagy az internetes zeneáruházak közvetlen elérése... Leszedi a borítót is, de még mindig nem. Szerintem a legjobb dolog benne az az, hogy előadonként, vagy ahogy, éppen úgy rendezi a fájlokat. Ezen beül albumok és így tovább. Persze a fent leírtakat sem lehet csak úgy elfelejteni. Mind jó dolog. Podcastok is hallgathatóak, lényegében mindenre alkalmas, csak ne akarjunk hangszínt szabályozni. Oh, majdnem el is felejtettem! Van kereső, nagyon jól működik, és ismétlés és random lejátszás is beállítható, no meg vizuális efekt, de kinek kell az, ha minimalizálva használja? :P

Gnome MPlayer:
Mit is mondjak? Ez egy olyan program, aminek a fordításában megint csak részt vettem. Az MPlayer-re épül, szóval rossz nem lehet. Nem települ éből. Ennél több most nem is jut eszembe.

3 komment

Címkék: rhythmbox mplayer gnome mplayer totm audacious audacious2


A bejegyzés trackback címe:

https://newlinuxer.blog.hu/api/trackback/id/tr61525676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kitinkutikula 2009.11.16. 01:17:49

www.ubuntugeek.com/ubuntu-media-players-overview.html

Nekem egyik kedvencem a Quod Libet. Emlékeztet a legjobb Windowsos lejátszóra, a foobar2000-re. Egyszerű, letisztult, de mégis funkcionális.

robiwolf 2009.11.16. 15:27:44

@garferi: Ezzel megfogtál! Meg is nézem magamnak, a foobart is használtam, elvoltam vele...

robiwolf 2009.11.16. 15:29:49

@garferi: Köszönöm a linket, tényleg letisztult és funkcionális!
süti beállítások módosítása