Friss topikok

2009.11.29. 13:24 robiwolf

Gyorsabb lesz a boot Lucyd alatt? Nagyon valószínű!

A Canonical-nál most kitűztek egy igen komoly célt, de ne szaladjunk ennyire előlre... Kezdem ott, hogy kb most és ez előtt hogy állt a helyzet. Ugye Én Hardy Heron-t használtam viszonylag hosszan. Míg nem frissült a kernelem, addig 1 perc körül volt a boot idő. Frissítés után ez lecsökkent 45-50 másodpercre. Kijött a Carmic, ez már ment a gépemen, nem dobta fel a talpát. Boot idő kb 1perc, 30 másodperc.

Igen, lassult, de nem zavart, mert szépne felcicomázták a betöltési folyamatot, van mit nézni :). Én imádom ahogy elindul, szép. Ez is gyorsult most kernelfrissülésnél, most 1perc 15-20 másodperc a betöltés. Most jön a hír! A 10.04-et ezen a téren irgalmatlan módon fel akarják turbózni. Választottak egy tesztezközt ehez, amin 10 másodperc alá akarlyák szorítani a folyamatot (!!!!!!!!!). Most képzeljük el, milyen tempó ez. Megnyomom a bekapcs gombot, benyomom a monitort, ráteszem a kezem az egérre és már írhatom is be a jelszavan! A gép, amin el szeretnék érni egy DELL Mini 9. Itt egy kép is róla.

Ez egy netbook, leírom a hardveres dolgait, hogy kicsit tisztább képet kapjunk aról, hogy mekkora vállalkozás is ez.

 

DELL Mini 9 hardveres tulajdonságai:
1,6Ghz Intel Atom Processzor
1Gb DDR2-es, 533Mhz-es RAM
Intel GMA 950 Csippszett
8GB miniPCI SSD kártya (ez a háttértár)

 Valljuk meg, nem egy erőgép :). Csak pártolni tudom az elképzelésüket. Igen is merjünk nagyot álmodni és megvalósítani! Van lehetőség Karmic alatt is ennek a dolognak a beépítésébe, de még nem tart fél perc alatt :). Ha valakit ez érdekel, akkor látogasson el a ricsi-pontaz.extra.hu -ra, ahonnan én is tályékozódtam. Elég ritkán van hogy forrásból írok, de ez a hír megérte. 

Szólj hozzá!

Címkék: gyorsaság gyorsabb boot ludic alatt boot gyorsaság


A bejegyzés trackback címe:

https://newlinuxer.blog.hu/api/trackback/id/tr391560649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása